Home > Administratie

Meer nieuws

Administratie

Gepubliceerd: 8-11-2018

Ans Doldersma (74) is alweer twee jaar weduwe. Haar man Albert overleed twee jaar geleden na een kort ziekbed. Ze hadden geen kinderen. Behalve het grote verdriet om het verlies van haar Albert, is mevrouw Doldersma ook haar steun en toeverlaat kwijt. Haar man deed altijd de administratie, maar zelf krijgt ze het niet op de rit. Herinneringen, aanmaningen en lastige brieven stopte ze twee jaar lang weg. Tot de deurwaarder aanbelde.

Ze kijkt een beetje naar de grond. “Dat gebeurde met Albert nooit”, geeft Ans schoorvoetend toe. “We betaalden altijd netjes op tijd. Maar dat komt ook omdat Albert dat altijd alleen deed. Niet omdat ik het niet zou begrijpen, maar om mij dat gedoe te besparen. Maar toen hij er niet meer was, wist ik niet waar ik moest beginnen. Daarom stopte ik moeilijke post overal weg. In kasten, in een mand, op zolder. Als ik het niet zag, dan was het er niet. Maar ik hield mezelf natuurlijk voor de gek.”

Deurwaarder

Een buurvrouw zag dat er op een kwade dag een deurwaarder aanbelde mij mevrouw Doldersma. “Ze zag hoe erg ik ervan schrok en kwam meteen bij me langs”, vertelt ze. “Ik heb aan één stuk door gepraat en gehuild. Alles moest eruit. Toen ik klaar was viel er een last van mijn schouders af, want mijn buurvrouw begreep me. Ze vertelde dat zij het ook lastig vindt en dat ik me niet hoef te schamen. Ze wees me op de Formulierenbrigade van de Noaberpoort. De rest is geschiedenis.”

Opgelucht

Mevrouw Doldersma trok de stoute schoenen aan en kwam naar het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade. “Ze maakten een afspraak om bij mij thuis te komen. Het voelde meteen goed. Twee heel aardige en kundige vrijwilligers kwamen samen langs om alle bonnetjes, rekeningen en brieven te bekijken. Tijdens het ordenen zagen de vrijwilligers ook nog dat ik recht had op bepaalde voorzieningen. Dat hebben ze ook meteen voor me geregeld. Ik ben erg blij met de hulp en voel me zo opgelucht. Zo ver laat ik het niet meer komen!”

Ook hulp?

Wilt u net als mevrouw Doldersma ook hulp van de Formulierenbrigade? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (053) 573 45 89 of mail naar info@noaberpoort.nl. Op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur bent u van harte welkom op het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade in de Noaberpoort. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/formulierenbrigade.

Administratie