Home > Welzijn & Zorg > Odensehuis

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Odensehuis

Het Odensehuis Haaksbergen is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenklachten en hun naasten.

Ik ben bezoeker

Heeft u beginnende dementie? Dan heeft u misschien wel vragen waardoor u de ervaring van anderen goed kunt gebruiken. Waarom overkomt dit mij? Kan ik nog wel werken? Hoor ik er nog wel bij? Wat gebeurt er nu met mij? Speciaal voor u is het Odensehuis opgericht. Een fijne ontmoetingsplek midden in de samenleving.

Het Odensehuis is de plek waar u samen met familie, vrienden en buren kunt ervaren welke stappen u kunt nemen en kunt zoeken naar antwoorden op uw vragen. Ook is het Odensehuis een plek van activiteiten. Ga samen koken, schilderen, wandelen, naar muziek luisteren of erop uit. Niets moet, veel kan. U bepaalt hoe uw dag eruitziet en wat u nodig heeft.

Ik ben mantelzorger

Mantelzorgers, familie en vrienden van mensen met geheugenverlies of beginnende dementie kunnen altijd binnenlopen voor advies, ondersteuning of een ontmoeting met andere mantelzorgers. In het Odensehuis is veel informatie voor mantelzorgers en mensen met dementie beschikbaar.

Waar en wanneer

  • Odensehuis in ontmoetingsruimte ‘De Jordaan’ in wooncomplex De Bouwmeester aan de Vincentstraat. Elke maandag van 14.30 tot 18.30 uur. 
  • Odensehuis bij HSC'21 aan de Scholtenhagenweg 29. Elke dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur, inclusief lunch.

Meer informatie

Het Odensehuis is voor iedereen te bezoeken. Een indicatie of een diagnose is niet nodig om mee te doen. Wel wordt er per keer een kleine bijdrage tussen de 5,00 euro en 6,50 euro per persoon gevraagd. Dit is inclusief koffie/thee en de reguliere activiteiten. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met: 

Wijkracht Haaksbergen

Het Odensehuis Haaksbergen wordt ondersteund door Wijkracht. Wijkracht Haaksbergen is er voor jong en oud en werkt samen met verschillende organisaties, vrijwilligers en verenigingen om het leven voor de inwoners van Haaksbergen zo aangenaam mogelijk te maken. In elk leven kan er iets gebeuren waardoor het even minder goed gaat. Juist dan is Wijkracht er om u bij te staan