Home > Werk & Inkomen > Schuldhulpverlening

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Schuldhulpverlening

Voor het oplossen van problemen met schulden kunt u hulp vragen bij de Noaberpoort.

Het kan iedereen overkomen dat schulden oplopen en onbetaalde rekeningen zich opstapelen. Wordt het steeds moeilijker om hier zelf uit te komen? Dan kunt u voor het oplossen van problemen met uw schulden hulp vragen bij de Noaberpoort. Wacht niet te lang. Problemen met geld worden groter als u niets doet.

Schuldhulpverlening

Hulp bij schulden noemen we schuldhulpverlening. Bij de Noaberpoort kunt u terecht met al uw vragen over schuldhulpverlening. Medewerkers van de Noaberpoort helpen mensen met financiële problemen als zij er zelf niet (meer) uitkomen. Zij kunnen adviseren over mogelijke financiële tegemoetkomingen waar u recht op hebt. Ook krijgt u hulp bij het op orde brengen en houden van uw administratie en tips voor budgetcursussen en andere diensten van organisaties die u verder kunnen helpen. Samen wordt gekeken welke hulp het beste bij u past.

Wie komt in aanmerking?

Bent u inwoner van de gemeente Haaksbergen? Bent u 18 jaar of ouder? En hebt u schulden? Dan kunt u contact opnemen met de Noaberpoort.

In geval van crisis

Dreigt u uit huis gezet te worden? Of wordt uw energie of water binnenkort afgesloten door betalingsachterstanden? Neem dan contact op met de Noaberpoort en we zorgen dat er binnen drie werkdagen een eerste afspraak met u wordt gemaakt.

Wilt u graag hulp?

Voor meer informatie over hulp bij schulden of het aanmelden voor ondersteuning bij geldzorgen kunt u contact opnemen met de Noaberpoort, via telefoonnummer (053) 573 45 89 of een mail sturen naar schuldhulpverlening@noaberpoort.nl. De schuldhulpverlener maakt met u een afspraak voor een gesprek. 

Hoe gaat het verder na aanmelding?

Na aanmelding wordt u binnen twee weken uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek maken wij een overzicht van uw persoonlijke situatie. Samen wordt gekeken naar een oplossing om uit de financiële problemen te kunnen komen.

Telefonisch spreekuur schuldhulpverlening

Het team is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

Bent u ondernemer?

Ondernemers die financiële problemen hebben of rekeningen niet meer kunnen betalen, kunnen terecht bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). ROZ is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (074) 241 51 00 of per mail via info@rozgroep.nl. Kijk voor meer informatie op de website van de ROZ-Groep.