Home > Werk & Inkomen > Vrijwilligerswerk

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 57 34 589
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Vrijwilligerswerk

Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Of heeft uw organisatie vrijwilligers nodig?

De Noaberpoort biedt vrijwilligerswerk voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, ongeacht leeftijd, opleiding of ervaring. Denk hierbij onder meer aan: het begeleiden en gezelschap houden van ouderen, het helpen van schoolkinderen tijdens hun lunchpauze, werken bij de lokale omroep, het verrichten van tuinonderhoud, snoeiwerkzaamheden en het bezorgen van maaltijden.

Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen bij ons vacatures aanmelden. Vrijwilligers helpen wij bij het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u bij de Noaberpoort terecht voor:

  • Informatie en advies over vrijwilligerswerk
  • Bemiddeling tussen vrijwilligers en organisaties via de digitale vacaturebank en persoonlijke contacten
  • Verzorgen workshops en trainingen of advies op maat
  • Maatschappelijke stage

Informatie en advies

Voor allerlei praktische vragen, informatie en advies over vrijwilligerswerk kunt u bij ons terecht. We informeren en adviseren u graag over bijvoorbeeld regelgeving, verzekeringen en vergoedingen. Wilt u weten hoe u het beste afspraken tussen vrijwilliger(s) en de organisatie vastlegt? Wilt u advies over het werven en behouden van vrijwilligers? Wij helpen u graag!

Digitale vacaturebank

Het vinden van goede vrijwilligers en het vinden van een passende vrijwilligersfunctie is een ‘vak apart’. De digitale vacaturebank maakt het u makkelijk om het ruime aanbod van organisaties en vacatures te vinden. Daardoor is de kans op een goede match bijzonder groot. Neemt u eens een kijkje! Uiteraard staan wij u ook graag persoonlijk te woord.

Afspraak maken

U kunt zonder afspraak binnenlopen bij de Noaberpoort van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur of eventueel bellen via (053) 573 45 96. U kunt ook een afspraak maken buiten de openingstijden. Dat kan telefonisch of via vrijwilligerswerk@noaberpoort.nl