Home > Werk & Inkomen > Weer aan het werk

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Weer aan het werk

Wat kunt u doen om een nieuwe baan te vinden?

Werkloos zijn of een baan verliezen is niet leuk. Wat kunt u doen om een nieuwe baan te vinden? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat u werk zoekt. Gebruik uw netwerk en vacaturesites. Schrijf u in als werkzoekende op werk.nl en neem zo snel mogelijk contact op met Werkplein Twente Als het u niet lukt om zelf werk te vinden, schakel dan anderen in.

  • Krijgt u een uitkering van het UWV? Kijk dan op de website van het UWV.
  • Hebt u een uitkering van de gemeente? Dan kunt u met vragen terecht bij uw klantmanager.
  • Hebt u geen uitkering of hebt u algemene vragen over werk? Dan kunt u terecht bij de Noaberpoort. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is De Noaberpoort van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur alleen nog telefonisch bereikbaar via (053) 573 45 89 of per mail via info@noaberpoort.nl. U kunt niet meer zonder afspraak naar binnen lopen.

Tips voor het vinden van werk

De eerste stap die u als werkzoekende moet doen is u inschrijven op www.werk.nl. Op deze website vindt u ook allerlei tips om werk te vinden. De vijf beste zijn:

  1. Netwerken! Netwerken staat met stip bovenaan. Maak aan zoveel mogelijk mensen kenbaar dat u werk zoekt. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, buren en verenigingen waar u lid van bent. Vertel ze ook waar u goed in bent.
  2. Maak gebruik van sociale media zoals Facebook, LinkedIn en WhatsApp.
  3. Reageert u op een vacature? Zorg voor een goede sollicitatiebrief en CV (curriculum vitae).
  4. Op internet staan verschillende vacaturesites. Maak gebruik van de sites die bij uw beroepsgroep passen.
  5. Schrijf u in bij uitzendbureaus. Schrijf u eerst digitaal in en ga daarna persoonlijk op bezoek bij de uitzendbureaus.