Home > Jeugd & Gezin > Jeugdzorg

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 57 34 589
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur alleen telefonisch bereikbaar.

Jeugdzorg

Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kinderen tussen 0 en 18 jaar vanwege problemen bij het opgroeien en opvoeden?

Dan kan de Noaberpoort deze kinderen én u als ouder/opvoeder helpen. Wij bieden hulp en ondersteuning als er sprake is van meervoudige problemen binnen  gezinnen zoals psychische problemen bij ouders of kind, verslaving, criminaliteit, echtscheiding, schulden of werkloosheid. Het is vaak een stapeling van factoren die leidt tot een bedreigende opvoedsituatie voor kinderen voor wat betreft veiligheid of een gezonde ontwikkeling.

Onze uitgangspunten zijn:

  • Veiligheid en gezonde ontwikkeling van het kind;
  • Zoveel mogelijk regie bij ouders en een brede kring rond het kind;
  • Kind/gezin centraal, niet de instanties;
  • Een gezamenlijk, veilig en concreet plan, gemaakt door de mensen zelf.

Hulp bij opvoeding

Als ouder wilt u het beste voor uw kinderen. Bij de Noaberpoort streven wij ernaar om samen met u en uw gezin de opgroeisituatie te verbeteren en juridische maatregelen te voorkomen. Wij willen graag dat u grip krijgt en houdt op uw situatie. Ook helpen wij u bij het zoeken naar de juiste oplossing voor problemen. Om opnieuw voldoende gezag, structuur en/of geborgenheid te brengen in het leven van kinderen. Soms lukt het niet om op vrijwillige basis de situatie te verbeteren. Dan schakelen we de wettelijke mogelijkheden in om te realiseren dat een kind veilig is.

Afspraak maken

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is De Noaberpoort van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur alleen nog telefonisch bereikbaar via (053) 573 45 89 of per mail via info@noaberpoort.nl. U kunt niet meer zonder afspraak naar binnen lopen.