Home > Welzijn & Zorg > Gilde Haaksbergen

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Gilde Haaksbergen

't Gilde Haaksbergen staat voor u klaar!

In en om huis zijn altijd de nodige klussen: tuinonderhoud, het ophangen van een schilderij of het repareren van een lekkende kraan. Wanneer je zelf niet handig bent of wanneer het niet meer lukt, dan is het fijn om hulp te krijgen bijvoorbeeld van familie, vrienden of buren. Soms lukt dat niet. In Haaksbergen biedt ‘t Gilde praktische hulp aan inwoners die zelf geen klussen (meer) kunnen uitvoeren en die weinig geld hebben om een particuliere klusser in te schakelen.

Bij 't Gilde werken vrijwilligers die hun eigen vrije tijd zinvol invullen door anderen te helpen en te adviseren. De hulp is heel praktisch: met een klussendienst, een Hobbywerkplaats en het Repair Café. Daarnaast bieden ze het hele jaar door verschillende workshops aan op het gebied van houtbewerken, elektriciteit en elektronica.

Klussendienst

De klussendienst van ’t Gilde is niet meer weg te denken uit Haaksbergen. Het gaat om klussen in én om het huis, die maximaal 3 uur duren. Hiervoor wordt een bijdrage van 15 euro per klus gevraagd. Daarnaast worden de klussen uitgevoerd voor mensen met een bescheiden beurs, om precies te zijn met een bruto-inkomen niet hoger dan 25.000 euro voor echtparen, voor alleenstaanden 20.000 euro. Dit wordt onder meer gecontroleerd doormiddel van een inkomensverklaring van de Belastingdienst, die na aanvraag moet worden ingediend bij de ouderenwerker van de Noaberpoort. Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag, kunt u contact opnemen met de Noaberpoort via info@noaberpoort.nl of (053) 573 45 67.

Hobbywerkplaats

In de hobbywerkplaats van ’t Gilde helpen handige vrijwilligers inwoners met klussen of repareren. De hobbywerkplaats is er ook voor inwoners die geen ruimte of gereedschap hebben om zelf te klussen. De hobbywerkplaats is gevestigd aan de Industriestraat 51 en elke dinsdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Repair Café

Op de eerste woensdag én de derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur is de hobbywerkplaats aan de Industriestraat 51 te Haaksbergen geopend voor het Repair Café. Hier kunnen spullen die anders zouden worden weggegooid een tweede leven krijgen. Een vrije gift is welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht op gildehaaksbergen.nl.