Home > Welzijn & Zorg > Taalhuis Haaksbergen

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Taalhuis Haaksbergen

Het Taalhuis is een samenwerking van organisaties uit Haaksbergen met het doel om mensen te ondersteunen bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal.

Taal is overal om ons heen. Maar wat als je daar moeite mee hebt? Net als veel andere mensen loop je tegen problemen aan. Bijvoorbeeld

  • als je het lastig vindt om een formulier in te vullen
  • om een moeilijke brief te schrijven
  • om te solliciteren.

Blijf er niet mee zitten! Taalhuis Haaksbergen helpt je verder. Samen met jou gaan ze op nog naar de ondersteuning die bij jou past.

Nederlandse taal

Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk bij het vinden van werk. Daarnaast moeten mensen die een uitkering van de gemeente krijgen aan de taaleis voldoen. Dat wil zeggen dat zij de Nederlandse taal voldoende moeten beheersen. Voor mensen van buitenlandse afkomst, die de Nederlandse taal moeten leren en voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, die laaggeletterd zijn, is extra hulp mogelijk. Vraag ernaar bij Taalhuis Haaksbergen.

Contact

Het Taalhuis Haaksbergen zit in De Kappen. Op www.bibliotheekhaaksbergen.nl/taalhuis vind je een overzicht waar het Taalhuis bij kan helpen en welke activiteiten ze aanbieden. Neem voor meer informatie contact op met Kim Bos, coördinator Taalhuis Haaksbergen, via telefoonnummer 06 - 2185 1782 of per mail via k.bos@wijkracht.nl


Word taalvrijwilliger

Hoe vaker mensen kunnen oefenen, hoe beter zij de taal leren. Het Taalhuis is op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen beter te leren lezen, schrijven of rekenen  of die willen helpen bij het verbeteren van digitale vaardigheden.  Heeft u interesse? Meldt u dan nu bij ons aan!

Aanmeldlink voor taalvrijwilligers
Klik hier om u aan te melden als taalvrijwilliger.

Aanmeldlink voor anderstaligen
Klik hier om u aan te melden als anderstalige.