Home > Werk & Inkomen > Formulierenbrigade

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Formulierenbrigade

De formulierenbrigade van de Noaberpoort ondersteunt bij het invullen van formulieren en het indienen van een aanvraag.

Heeft u als inwoner van de gemeente Haaksbergen moeite met het invullen van formulieren? Of komt u misschien in aanmerking voor een regeling of toeslag, maar u weet niet hoe je het aanvraagt? De vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen u graag. Zij zijn op de hoogte van regelingen om uw inkomen aan te vullen en ze weten waar u terecht kunt, als er meer hulp nodig is.

Wat doet de formulierenbrigade?

Bij de Noaberpoort zitten de vrijwilligers van de formulierenbrigade klaar om u te helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij:

  • Lezen, begrijpen en invullen van formulieren
  • Aanvragen, nakijken en wijzigen van huur- en zorgtoeslag
  • Uitzoeken of u gebruik kunt maken van kwijtscheldingen of regelingen
  • Inschrijven bij een woningcorporatie
  • Het invullen van uw belastingaangifte
  • Ordenen van uw administratie en post

Voorzieningencheck

Samen met u wordt een voorzieningencheck ingevuld. Aan de hand hiervan kan de formulierenbrigade nagaan of u optimaal gebruikmaakt van regelingen en voorzieningen. Wilt u thuis zelf alvast bekijken voor welke voorzieningen en regelingen u in aanmerking komt? Dat kan via Potjes-check Geldfit of berekenuwrecht.nibud.nl.

Voorbeelden

Wat kan de Formulierenbrigade voor Haaksbergenaren betekenen. Hieronder een paar voorbeelden:

Afspraak niet nodig

Iedereen kan gebruik maken van deze service. Wilt u ook hulp? Elke maandag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is het inloopspreekuur van de formulierenbrigade in de Noaberpoort. Een afspraak maken is niet nodig. Kijk voor meer informatie op wijkrachthaaksbergen.nl/formulierenbrigade.

Wijkracht Haaksbergen

De formulierenbrigade wordt ondersteund door Wijkracht. Wijkracht Haaksbergen is er voor jong en oud en werkt samen met verschillende organisaties, vrijwilligers en verenigingen om het leven voor de inwoners van Haaksbergen zo aangenaam mogelijk te maken. In elk leven kan er iets gebeuren waardoor het even minder goed gaat. Juist dan is Wijkracht om u bij te staan.