Home > Werk & Inkomen > Hulp bij geldzorgen

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Hulp bij geldzorgen

Heeft u zorgen over geld of schulden? De Noaberpoort kan helpen.

Het kan iedereen overkomen dat het lastig wordt om maandelijks rond te komen. Misschien mist u overzicht of denkt u dat u niet alles goed geregeld heeft. Misschien heeft u zorgen over geld of schulden. De Noaberpoort kan helpen. Samen kijken we wat passend is in uw situatie. 

Hoe kunnen wij helpen?

Voor hulp bij geldzorgen kunt u contact opnemen met de Noaberpoort. Zo kunnen we helpen bij het organiseren van uw administratie of overzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Ook kunnen we helpen met het invullen van formulieren, het treffen van betalingsregelingen als dat nodig is of kunnen we samen een plan maken om uit de geldzorgen te komen. Hieronder leest u meer over waarbij we u kunnen helpen.

Wilt u graag direct contact opnemen? Het team is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

  Hoe zorgt u dat uw uitgaven en inkomsten op elkaar aansluiten? Kunt u misschien iets extra besparen? Goed omgaan met uw inkomen kan best lastig zijn. Onze medewerkers en vrijwilligers kunnen u helpen om overzicht te krijgen én te houden.

  Brieven van de overheid, deurwaarders, het UWV en andere instanties zijn vaak lastig te begrijpen. Begrijpt u de brieven niet, reageert u niet óf te laat, dan kan dit tot boetes leiden. Zo raakt u steeds verder in de schulden. De Noaberpoort kan u hierbij helpen.

  Zicht hebben op geldzaken geeft een goed gevoel en helpt schulden te voorkomen. Daarom biedt de Noaberpoort hulp bij bijvoorbeeld het organiseren van uw administratie. Onze medewerkers en vrijwilligers kunnen helpen met stapels post, moeilijke brieven, overzicht krijgen van inkomsten en uitgaven, toeslagen en tegemoetkomingen.

  Heeft u een betalingsachterstand? Of wilt u een keer praten over uw financiën? Het is goed om problemen zo snel mogelijk bespreekbaar te maken, want kleine problemen kunnen snel schulden worden. Neem contact op met de Noaberpoort. Zij helpen u verder.

  Rondkomen met een laag inkomen is heel moeilijk. Naast uw werk of uitkering heeft u mogelijk regelingen nodig om uw inkomen compleet te maken. Denk aan toeslagen, bijzondere bijstand en nog veel meer. Onze medewerkers kunnen helpen met een voorzieningencheck en helpen met het aanvragen van bijvoorbeeld toeslagen.

  Heeft u schulden of betalingsachterstanden waar u zelf niet meer uit komt? Dan kunt u voor het oplossen van uw problemen hulp vragen bij de Noaberpoort. Het team schuldhulpverlening kan samen met u een plan maken om uit de geldzorgen te komen. Samen wordt gekeken hoe de schulden geregeld kunnen worden of krijgt u advies over mogelijke financiële tegemoetkomingen waar u recht op hebt.

  Ondernemers die financiële problemen hebben of rekeningen niet meer kunnen betalen, kunnen terecht bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). ROZ is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (074) 241 51 00 of per mail via  info@rozgroep.nl. Kijk voor meer informatie op de website van ROZ.

  Wanneer een inwoner belangrijke vaste lasten niet kan betalen, dan probeert de energie- of waterleverancier, zorgverzekeraar of verhuurder te zorgen dat de inwoner de achterstand alsnog betaalt. Als de inwoner niet reageert op betaalherinneringen en pogingen om contact te krijgen, dan moeten zij de gegevens van deze inwoner doorgeven aan de gemeente. De gemeente neemt vervolgens contact op met de inwoner om ondersteuning aan te bieden. Medewerkers van de gemeente gaan langs voor een huisbezoek of er wordt een brief gestuurd. Het doel van dit contact is om samen met de inwoner te bespreken of er hulp nodig is en welke hulp het beste past. Het aanbod is uiteraard altijd vrijblijvend.

  Herkent u zich in bovengenoemde situaties of staat uw vraag er niet bij? Neem voor meer informatie over hulp bij geldzorgen of het aanmelden voor ondersteuning contact op met de Noaberpoort, via telefoonnummer (053) 573 45 89 of stuur een mail naar hulpbijgeldzorgen@noaberpoort.nl. De Noaberpoort is maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur geopend.