Home > Recht op voorzieningen

Meer nieuws

Recht op voorzieningen

Gepubliceerd: 11-10-2018

Floor (38) is een alleenstaande moeder en woont met haar twee jonge kinderen in een rijtjeswoning in een Haaksbergse nieuwbouwwijk. In je eentje twee kinderen opvoeden is niet gemakkelijk, zeker niet als je financieel soms wat krap zit. Floor vroeg zich af of ze wat hulp kan krijgen. Hiervoor ging ze langs bij de Formulierenbrigade van de Noaberpoort.

“Een buurman vertelde me laatst dat hij dacht dat ik in mijn situatie wel gebruik kon maken van bepaalde voorzieningen of regelingen”, vertelt Floor. “Ik zou daar zelf niet zo snel op gekomen zijn, maar het zette me wel aan het denken. Die buurman wees me ook op de Formulierenbrigade van de Noaberpoort. Ze hebben daar een voorzieningencheck, waardoor je snel kunt zien waar je eventueel recht op hebt. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade hebben samen met mij die check gedaan. Daaruit bleek zelfs dat ik met mijn inkomen recht heb op huurtoeslag, zorgtoeslag en het kindpakket van de gemeente Haaksbergen.”

Hulp bij invullen

Maar daarmee was Floor er nog niet. “Klopt”, lacht Floor. “Het was nog een heel gedoe. Voor dat soort regelingen moet je namelijk allerlei formulieren invullen. Voor de huurtoeslag en zorgtoeslag moest dat digitaal. Maar ik heb helemaal geen computer en ben er ook niet echt handig in. De vrijwilligers hebben me prima geholpen bij het invullen. Voor het aanvragen van het kindpakket kon ik gelukkig een papieren formulier invullen. Zelfs daar hebben ze me bij geholpen. Fijn dat de Formulierenbrigade er is. En nóg fijner dat ik en mijn kinderen ons straks wat beter kunnen redden.”

Ook hulp?

Wilt u ook hulp van de Formulierenbrigade? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (053) 573 45 89 of mail naar info@noaberpoort.nl. Op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur bent u van harte welkom op het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade in de Noaberpoort, in het gemeentehuis van Haaksbergen.

Moeder met kinderen