Home > Bijstandsuitkering

Meer nieuws

Bijstandsuitkering

Gepubliceerd: 30-10-2018

Arnold (56) woont alweer jaren samen met zijn Mieke. Hun kinderen Erwin en Suzan zijn net het huis uit. Ze studeren. Suzan toegepaste psychologie en Erwin informatica. Tot vorig jaar hielp Erwin altijd met de paperassen, zoals de belasting, verzekeringen en lastige formulieren. Maar nu de kinderen zijn uitgevlogen, komt Arnold er niet meer helemaal uit. Hij wil een bijstandsuitkering aanvragen, maar hoe moet dat? De Formulierenbrigade van de Noaberpoort biedt uitkomst.

Jaren lang werkte Arnold bij een groot bouwbedrijf. “Maar twee jaar geleden werd er gereorganiseerd en kwam ik op straat te staan”, vertelt Arnold. “De afgelopen jaren kreeg ik een WW-uitkering. Maar daar kom ik nu niet meer voor in aanmerking, zo las ik een brief van het UWV. Ik heb begrepen dat je dan een bijstandsuitkering kunt aanvragen. Maar eerlijk gezegd zie ik er als een berg tegenop om dat te gaan regelen. Erwin hielp me altijd met dat soort dingen. En Mieke weet ook niets van computers.”

Samen aan het beeldscherm

Op het gemeentehuis zag Arnold de banner van de Formulierenbrigade staan. “Ik heb altijd met mijn handen gewerkt en ben niet opgegroeid met computers enzo”, bekent Arnold. “Op het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade stelden ze me meteen gerust. Van tevoren vertelden ze me precies wat ik moest meenemen, zoals mijn DigiD-gegevens. Ze hebben samen met mij aan het beeldscherm gezeten om het aanvraagformulier bijstandsuitkering in te vullen. Dat lukte en ik kon het zelfs redelijk goed volgen!”

Op cursus

Omdat Arnold vertelde toch wel wat meer alleen te willen kunnen, wezen de vrijwilligers van de Formulierenbrigade hem op een geschikte computercursus. “In Haaksbergen bleken verschillende cursussen en bijeenkomsten te zijn waarbij je beter leert omgaan met de computer en ook met andere digitale zaken. Binnenkort begin ik bij het Kulturhus Haaksbergen met een cursus IPad de kennismaking. Weet je wat het mooie is? Mieke gaat gezellig mee! Kunnen we binnenkort misschien wel FaceTimen met Erwin en Suzan.”

Ook hulp?

Wilt u ook hulp van de Formulierenbrigade? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (053) 573 45 89 of mail naar info@noaberpoort.nl. Op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur bent u van harte welkom op het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade in de Noaberpoort. Kijk voor een actueel cursusaanbod op www.hierleerjewat.nl.

computer