Home > Dag van de mantelzorg

Meer nieuws

Dag van de mantelzorg

Gepubliceerd: 30-10-2019

Gewoon eens een dag niéts moeten. Alleen maar genieten en ervaringen delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Dat is de opzet van de Dag van de mantelzorg volgens mantelzorgconsulent Gerda van der Velde. “Ieder jaar zetten we Haaksbergse mantelzorgers tijdens deze speciale dag in het zonnetje. Dit jaar zijn mantelzorgers van harte uitgenodigd voor een gezellige dag bij de Rabobank in Haaksbergen.”

Op zondag 10 november is de Dag van de mantelzorg. “Om 10.30 uur staat de koffie klaar”, vertelt Gerda van der Velde. “Uiteraard met wat lekkers. Daarna staat een gezellige pubquiz op het programma en kunnen aanwezigen genieten van een heerlijke lunch. Rond de klok van 14.30 uur wordt de dag afgesloten met een leuke muzikale verrassing.” Haaksbergse mantelzorgers hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Wilt u óók naar de Dag van de Mantelzorg? Dan kunt u zich tot dinsdag 5 november aanmelden bij Gerda van der Velde, via telefoonnummer (053) 573 45 89 of per mail via g.vandervelde@noaberpoort.nl.

Nieuwe mantelzorgers

Haaksbergen telt een heleboel mantelzorgers. Mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook nog vaak een baan, studie of een gezin. Vaak is dat een zware combinatie, waarbij overbelasting dreigt. De gemeente heeft daarom beleid ontwikkeld om mantelzorgers te ondersteunen en de Noaberpoort ingezet om mensen zo nodig te helpen. Niet alle mantelzorgers zijn bekend bij de Noaberpoort. “Graag komen we ook met deze mensen in contact”, geeft Gerda van der Velde aan. “Ik vertel ze graag meer over de ondersteuning die wij bieden. Daarnaast zijn ze ook van harte welkom op de Dag van de mantelzorg. Ook zij kunnen zich vóór 5 november bij mij aanmelden.”

Mantelzorger