Home > 5 jaar AutoMaatje

5 jaar AutoMaatje

Gepubliceerd: 6-7-2022

Een ritje naar de kapper, huisarts, bezoek aan familie of naar een van de ontmoetingsgroepen voor senioren. Afgelopen 5 jaar zijn er heel wat ritjes gereden in en rond Haaksbergen. De 10.000ste rit ging vorige week naar de Noaberpoort. Want daar werd een klein feestje gevierd. ANWB AutoMaatje Haaksbergen bestaat namelijk alweer vijf jaar.

In 2017 begonnen de Noaberpoort en de ANWB de nieuwe vervoersservice in Haaksbergen. Vijf jaar later is AutoMaatje Haaksbergen nog steeds een groot succes. Maar liefst 480 Haaksbergenaren maken gebruik van AutoMaatje, worden er elke week ruim 40 ritten gereden en staat er een team van 50 vrijwillige chauffeurs klaar die inwoners van A naar B brengen. De 10.000ste rit werd gereden door chauffeur Heiko Rubingh. Hij is een van de chauffeurs die bijna wekelijks klaarstaat om met zijn eigen auto inwoners ergens naartoe te brengen. Vandaag bracht hij mevrouw Brummelhuis naar de Noaberpoort. Op de parkeerplaats stonden de andere chauffeurs, gastvrouwen en medewerkers van de Noaberpoort en burgemeester Rob Welten klaar om ze te ontvangen. Daarna ging het hele gezelschap naar binnen waar de koffie met een lekker gebakje voor ze klaarstond.

Ontmoetingsmomenten

10.000 ritten betekent ook 10.000 ontmoetingsmomenten. Van het maken van een afspraak via de gastvrouwen van de Noaberpoort tot het praatje onderweg. Dit maakt dat AutoMaatje een belangrijke bijdrage levert aan het meedoen in de maatschappij van minder mobiele inwoners. Dat kan niet zonder de hulp van de vrijwilligers, die daarom tijdens de bijeenkomst extra in het zonnetje werden gezet. Naast mooie woorden van burgemeester Rob Welten en Xander van Pelt van de ANWB, kregen ze van autobedrijf Hartgerink allemaal een gratis autowasbeurt aangeboden.

Aanmelden als vrijwilliger

Om iedereen te kunnen blijven helpen, worden er extra chauffeurs gezocht. Bent u inwoner van Haaksbergen en in het bezit van een eigen auto? Lijkt het u het leuk om af en toe een minder mobiele plaatsgenoot ergens naartoe te brengen? Meld u dan aan bij de Noaberpoort, via telefoonnummer (053) 573 45 96 of stuur een mail naar anwbautomaatje@noaberpoort.nl. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/automaatje.