Home > Vitaliteitsbeurs

Meer nieuws

Vitaliteitsbeurs

Gepubliceerd: 24-2-2022

De afgelopen jaren hoor je het woord steeds vaker. Inclusie, inclusieve samenleving, inclusief sporten. Een breed begrip, dat veel mensen verschillend uitleggen. Organiserende buurtsportcoach Nienke Schuppers licht toe: ‘Bij inclusie gaat het erom dat iedereen mee kan doen, ondanks verschillen of beperkingen. Dat niemand uitgesloten wordt. Dat betekent niet dat alles voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar wel dat iedereen de kans heeft om mee te doen in de maatschappij'.

Voor de Vitaliteitsbeurs slaan Havoc, Bakker Bart en buurtsportcoach de handen ineen en verzorgen de lunch voor deelnemers. Ze vragen daarmee aandacht voor het thema inclusiviteit. Havoc probeert de locatie toegankelijk te laten zijn voor iedereen. Zo sporten ook inwoners met een beperking in de sporthal, via de VASH. En hebben zij aandacht voor senioren binnen de vereniging. Dennis en Jorieke, van Bakker Bart Haaksbergen, vinden het belangrijk dat ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen. Zij bieden deze jongeren een kans om binnen hun bedrijf te werken en zo hun werknemersvaardigheden én daarmee kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Buurtsportcoach Haaksbergen

Buurtsportcoach Haaksbergen zet zich in om bewegen toegankelijk te maken voor alle inwoners, ook diegene met een specifieke behoefte. Heel zichtbaar is nu natuurlijk de Special Olympics, waar mensen met een verstandelijke beperking laten zien hoe talentvol ze zijn op het gebied van sport. Maar ze laten ook zien wat zij nodig hebben om bepaalde sport te kunnen uitoefenen. 'Het is gaaf om te zien dat steeds meer mensen, organisaties, bedrijven en verenigingen open staan om met diverse brillen op te kijken naar onze maatschappij en hoe we zaken geregeld en ingericht hebben. Wanneer je met diverse brillen kijkt, word je ook creatiever en veelzijdiger in je antwoorden. Als we dat allemaal doen, voelt iedereen zich ertoe doen en kan ook iedereen meedoen', aldus Schuppers.

Vitaliteitsbeurs

Wanneer: zondag 6 maart van 10:00 tot 16:00 uur
Waar: De Bouwmeester Haaksbergen
Meer informatie: Facebookpagina Buurtsportcoach Haaksbergen