Home > Welzijn & Zorg > ANWB AutoMaatje

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Haaksbergen is bedoeld voor inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en ook niet meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen. De nieuwe vervoersservice bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een ritje naar een kennis. De Noaberpoort verzorgt de coördinatie.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort via (053) 573 45 96. De klant betaalt per kilometer 35 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Bent u een nieuwe klant?

Vul dan eerst het inschrijfformulier in bij de Noaberpoort. Dat kan telefonisch via (053) 573 45 96. Nadat u het inschrijfformulier heeft ingevuld, kunt u gebruikmaken van AutoMaatje.

Aanmelden als vrijwilliger

Als chauffeur breng je plaatsgenoten naar de plaats van bestemming. Vaak zijn het kleine ritjes in Haaksbergen, zoals naar de dokter, supermarkt of kapper. Hiervoor krijg je een kleine onkostenvergoeding. Het zijn veelal ouderen en minder validen die gebruikmaken van AutoMaatje. Je hebt vaak leuke gesprekken en mensen zijn je erg dankbaar. Bovendien is het geen wekelijkse verplichting. Je kunt als chauffeur zelf bepalen wanneer én hoe vaak je beschikbaar bent.

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele inwoners in je eigen auto. Aanmelden kan bij de Noaberpoort via telefoonnummer (053) 573 45 96 of mailadres automaatjehaaksbergen@wijkracht.nl.

ANWB AutoMaatje Haaksbergen (logo)