Home > Werk & Inkomen > Regelingen laag inkomen > Collectieve zorgverzekering

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen Tel: (053) 573 45 67
E-mail: info@noaberpoort.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur.

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Haaksbergen vindt dat iedereen een goede zorgverzekering verdient. Ook als u een laag inkomen hebt en hoge zorgkosten. Daarom bieden wij, samen met Menzis, de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd aan: een complete zorgverzekering waar de gemeente Haaksbergen aan meebetaalt. U krijgt korting op de premie én u bent goed verzekerd.

GarantVerzorgd is zeer uitgebreid en geeft zekerheid over extra zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruime vergoeding voor fysiotherapie, brillen en contactlenzen, tandartskosten en de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. En u kunt uw kinderen gratis meeverzekeren. Zo verkleint u de kans op onverwachte kosten.

Daarnaast heeft de collectieve verzekering GarantVerzorgd de volgende voordelen:

  • U krijgt 9% korting op de aanvullende zorgverzekeringen en de tandartsverzekering
  • Er is geen medische keuring nodig. Menzis accepteert iedereen
  • U krijgt meer zorg voor minder geld

Voor wie?

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen hebt. U hebt een laag inkomen als het netto inkomen van u en uw eventuele partner lager is dan de bedragen die in de tabel staan. Voorwaarden zijn ook dat u in Haaksbergen woont en u een aanvullende verzekering afsluit.

 

Maximum netto maandinkomen per 1 juli 2023 (zonder vakantiegeld)

U bent nog niet met pensioen

U bent met pensioen

Alleenstaand / Alleenstaande ouder

€ 1.387

€ 1.548

Echtpaar / Samenwonend

€ 1.982

€ 2.102

Kies het pakket dat bij u past

Er zijn 3 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. U kunt het pakket kiezen dat het best bij u past. Het meest uitgebreide pakket is GarantVerzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben. Dit pakket heeft de meest uitgebreide dekking en ook het verplichte eigen risico wordt volledig vergoed.

Vergoeding eigen bijdrage

De gemeente Haaksbergen heeft de collectieve aanvullende verzekering uitgebreid met een vergoeding van maximaal € 300 voor de eigen bijdrage die u moet betalen voor Wmo-voorzieningen. Dat is de eigen bijdrage voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp en begeleiding, die door het Centraal Administratiekantoor (CAK) wordt geïnd.

Geen verplicht eigen risico

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering moet u de eerste €385 zelf betalen. Dit bedrag is het verplichte eigen risico. Als u kiest voor GarantVerzorgd 3 hoeft u dit verplichte eigen risico niet te betalen! Let op: U kunt niet kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Extra voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de collectieve zorgverzekering moet u aan de voorwaarden van Haaksbergen voldoen. Voor de collectieve zorgverzekering geldt nog een extra voorwaarde. U moet een pakket kiezen met een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering. Een tandartsverzekering is niet nodig als u een volledige gebitsprothese heeft.

Aanmelden

Bent u al verzekerd bij Menzis en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u zich elk moment aanmelden voor de collectieve verzekering. Dat kan via de website: www.gezondverzekerd.nl. De ingangsdatum van de collectieve verzekering is dan de eerste dag van de maand volgend op de maand van aanmelding.
Hebt u op dit moment een andere zorgverzekeraar en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u tot 31 december overstappen naar de collectieve zorgverzekering. Dat kan heel gemakkelijk digitaal via www.gezondverzekerd.nl.
U kunt ook bellen met de overstapcoach van Menzis voor persoonlijk advies. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur via (088) 222 40 80. Meer weten? Kijk op www.menzis.nl voor meer informatie.

Hulp bij overstappen

Lukt het u niet zelf, of met hulp van familie of vrienden? Dan kunt u hulp krijgen van een overstapcoach. Kijk waar en wanneer u hiervoor in het gemeentehuis terecht kunt.

Terug naar regelingen