Home > Themamiddag

Meer nieuws

Themamiddag

Gepubliceerd: 26-3-2024

De themamiddag voor Haaksbergse ouderen op woensdag 3 april staat in het teken van de weg opgaan. Arjen Mengerink en Herman Riethorst, twee OV-ambassadeurs, komen vertellen over het reizen met het openbaar vervoer. Ze leggen uit hoe je een kaartje koopt, hoe je overstapt en welke kortingen er zijn. Jan Harmsen van Veilig Verkeer Nederland gaat het hebben over veilig fietsen. Hij geeft onder meer tips over hoe je veilig kunt op- en afstappen, hoe je jezelf beschermt in het verkeer en heeft hij aandacht voor de elektrische fiets.

Waar en wanneer

De themamiddag is op woensdag 3 april in het Schuttershoes in Haaksbergen. De zaal opent om 13.30 uur en het programma begint om 14.00 uur tot 16.30 uur. Koffie, thee en een consumptie in de pauze wordt u aangeboden door de KBO. De toegang is gratis.


Ga mee met een OV-proefreis

Tijdens de OV-proefreis op woensdagmiddag 10 april kunt u (op eigen kosten) oefenen hoe u met de bus en trein kunt reizen. OV-ambassadeurs gaan met u mee. Zij leggen uit hoe u in- en uitcheckt en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Aanmelden voor de OV-proefreis kan via ervaarhetov.nl/proefreis of 038 - 45 40 130. Na aanmelding krijgt u telefonisch informatie over de tijd en opstapplaats.