Home > Participatieraad

Meer nieuws

Participatieraad

Gepubliceerd: 12-2-2020

Vanwege vertrek van twee leden zoekt de Participatieraad versterking. Er worden twee enthousiaste en betrokken Haaksbergenaren gezocht, met kennis of ervaring op het terrein van welzijn, zorg, werk of inkomen. De gemeente helpt de leden van de Participatieraad door trainingen of cursussen aan te bieden. Ook krijgen de leden een onkostenvergoeding.

Gevraagd en ongevraagd geeft de Participatieraad advies aan burgemeester en wethouders. De Participatieraad denkt mee bij het ontwikkelen of evalueren van beleid voor welzijn, zorg, werk en inkomen. Door de samenstelling van de raad is kennis en ervaring op vrijwel alle gebieden van het zogeheten sociale domein gebundeld. Wethouder Antoon Peppelman vindt de Participatieraad belangrijk: “Het is goed om inwoners van Haaksbergen te betrekken bij beleid. We maken de regels immers voor onze inwoners. De Participatieraad is een belangrijk klankbord, waar we graag gebruik van maken.”

Informatie

Het uitgebreide competentieprofiel is te vinden op www.haaksbergen.nl, via zoeken op ‘Participatieraad’. De gesprekken met de wervingscommissie zijn in de tweede helft van maart. Voor meer informatie kunt u bellen met ambtelijk ondersteuner Sybren Hoeksema, via (053) 573 47 18. Mailen kan naar sc.hoeksema@haaksbergen.nl. U kunt uw motivatiebrief en cv tot en met zondag 8 maart naar hem mailen. Per post kan ook: Gemeente Haaksbergen, postbus 102, 7480 AC Haaksbergen, ter attentie van de wervingscommissie Participatieraad.

Gemeentehuis