Home > Odensehuis

Meer nieuws

Odensehuis

Gepubliceerd: 6-6-2024

Het Odensehuis Haaksbergen is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenklachten en hun naasten. Gevestigd op twee locaties, biedt het Odensehuis een breed scala aan activiteiten en ondersteuning.

"Waarom overkomt dit mij? Kan ik nog wel werken? Hoor ik er nog wel bij?" zijn vragen die bezoekers vaak bezighouden. Het Odensehuis is speciaal opgericht om antwoorden te bieden en een fijne ontmoetingsplek te creëren midden in de samenleving. Bezoekers kunnen samen met familie, vrienden en buren deelnemen aan activiteiten zoals koken, schilderen, wandelen, en naar muziek luisteren. "Niets moet, veel kan. U bepaalt hoe uw dag eruitziet en wat u nodig heeft," aldus Gerda van der Velde. Ook mantelzorgers zijn welkom voor advies, ondersteuning en ontmoeting met andere mantelzorgers. "We bieden veel informatie en steun aan mantelzorgers en families," voegt Esther Piepers toe. 

Waar en wanneer?

Het Odensehuis is elke maandag van 14.30 tot 18.30 uur geopend in ontmoetingsruimte ‘De Jordaan’ in wooncomplex De Bouwmeester. Op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur is het Odensehuis te vinden bij HSC'21. Iedereen is welkom om deel te nemen, zonder dat een indicatie of diagnose nodig is. Voor een kleine bijdrage van 5,00 tot 6,50 euro per keer, inclusief koffie, thee en activiteiten, kan iedereen meedoen.