Home > Informatiepunt

Meer nieuws

Informatiepunt

Gepubliceerd: 23-11-2023

Heeft u vragen over DigiD, toeslagen, gemeentelijke regelingen of andere digitale overheidszaken? Medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kunnen u helpen. Samen met u zoeken zij de informatie die u nodig heeft.

Het IDO is elke maandag geopend van 9.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. Een afspraak maken is niet nodig. U wordt gratis geholpen en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Volg een computercursus

Bent u niet handig met de computer of kunt u er helemaal nog niet mee werken? Bij de bibliotheek kunt u verschillende computercursussen volgen. Zo kunt u kennismaken met de computer of leren omgaan met de digitale overheid. De cursussen worden georganiseerd in het voorjaar en het najaar.

Inloggen DigiD bij Dienst Toeslagen

Logt u bij Dienst Toeslagen in met DigiD? Binnenkort kan dat niet meer met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf 1 januari 2024 kunt u bij Dienst Toeslagen alleen nog inloggen met sms-controle of de DigiD app. Dienst Toeslagen kiest hiervoor om uw gegevens beter te beschermen. Het overstappen is niet moeilijk. Regel het tijdig, zelf of met hulp van het IDO. Voor hulp van een medewerker van het IDO kunt u langskomen tijdens het spreekuur op maandag van 9.30 tot 12.00 uur in de bibliotheek.

Voor meer informatie over het IDO of de cursussen kunt u contact opnemen met Kim Bos, via k.bos@wijkracht.nl of 06 - 2185 1782. Of kijk op www.bibliotheekhaaksbergen.nl/digitaalhuis.