Home > Gastlessen

Meer nieuws

Gastlessen

Gepubliceerd: 20-4-2023

Kinderen en jongeren worden dagelijks geconfronteerd met verleidingen om hun geld uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan influencers die de mooiste spullen aanprijzen, games waarbij je steeds weer upgrades kunt kopen of vrienden die op WhatsApp hun nieuwste sneakers laten zien. Het lijkt soms alsof je niet zonder deze dingen kunt, maar dat is natuurlijk niet zo. Schuldhulpverleners Berdienke Spikker en Annie Pierik gingen daarom afgelopen weken het gesprek aan met Haaksbergse leerlingen.

Berdienke en Annie werken allebei als schuldhulpverlener bij de gemeente Haaksbergen. Zij helpen mensen met financiële problemen als zij er zelf niet meer uitkomen. In het kader van de ‘Week van het geld’ gaven de schuldhulpverleners een aantal gastlessen aan leerlingen van groep 7 en 8. “De opzet van de gastles is vooral om kinderen op jonge leeftijd verstandig te leren omgaan met geld”, geeft Berdienke aan. “In de praktijk zien wij steeds meer jongeren met geldproblemen. Door het geven van gastlessen hopen wij ze te helpen aan een toekomst zonder geldzorgen en te leren dat ze op tijd om hulp en advies vragen als wel geldzorgen zijn.” Hiervoor kunnen ze terecht bij de gemeente. “Daarom vertellen we tijdens de gastlessen ook meer over ons werk en hoe we mensen kunnen helpen met geldzorgen. Zo leren kinderen en jongeren niet alleen verstandig omgaan met geld, maar weten ze ook waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben”, aldus Annie.

Hulp bij geldzorgen

Het kan iedereen overkomen dat het lastig wordt om maandelijks rond te komen. Misschien mist u overzicht of denkt u dat u niet alles goed geregeld heeft. Misschien heeft u zorgen over geld of schulden. De Noaberpoort kan helpen. Neem voor meer informatie over hulp bij geldzorgen of het aanmelden voor ondersteuning contact op via telefoonnummer (053) 573 45 89 of stuur een mail naar hulpbijgeldzorgen@noaberpoort.nl.