Home > Computercursussen

Meer nieuws

Computercursussen

Gepubliceerd: 9-8-2023

Heeft u nooit of nauwelijks met een computer gewerkt en wilt u dat graag leren? Wilt u leren hoe u de websites van de overheid kunt gebruiken? Of heeft u vragen over andere digitale zaken? Volg dan een computercursus van het DigiTaalhuis Haaksbergen of kom naar het inloopspreekuur.

Klik & Tik: Computercursus voor beginners

De absolute beginnerscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Tijdens de cursus leert u hoe u de laptop aan- en uit moet zetten, het geluid regelt en de muis bedient. Ook leert u hoe u een e-mail stuurt en iets opzoekt of koopt op internet. De cursus start op maandag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten. De toegang is gratis. Wel moet u uw eigen laptop meenemen.

Digisterker: Cursus digitale overheid

Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Tegenwoordig moet je overheidszaken steeds vaker online regelen. Tijdens de cursus Digisterker gaat u in een rustig tempo én onder deskundige begeleiding aan de slag. Enige computerkennis en kennis van internet is vereist. Deze cursus start maandag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. In totaal zijn er vier bijeenkomsten. De toegang is gratis. Wel moet u uw eigen laptop, tablet of mobiele telefoon én uw DigiD-inlog meenemen.

Inloopspreekuur digitale vaardigheden: iedere maandag vrije inloop

Voor al uw overige vragen over de mobiele telefoon, tablet, laptop of digitale overheid kunt u terecht bij het inloopspreekuur van het DigiTaalhuis Haaksbergen. Het inloopspreekuur is elke maandag van 9.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. De vrijwilligers helpen u graag verder!

Let op: in verband met de vakantie is er in augustus geen spreekuur. Vanaf maandag 4 september bent u weer van harte welkom.

Meer weten?

Voor meer informatie over de cursussen, aanmelden óf overige vragen kunt u contact opnemen met Kim Bos. Dat kan per mail via k.bos@wijkracht.nl of via telefoonnummer 06 - 2185 1782. Meer informatie is ook te vinden op www.bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda.