Home > Chauffeurs gezocht

Chauffeurs gezocht

Gepubliceerd: 9-6-2022

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven én te blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. “Zo’n 450 inwoners maken gebruik van AutoMaatje”, vertelt Ton Harmsen, ouderenadviseur bij de Noaberpoort. “Elke week zijn er ruim 40 ritten. Om iedereen te kunnen blijven helpen, zijn we op zoek naar extra chauffeurs die het leuk vinden om af en toe een minder mobiele plaatsgenoot ergens naartoe brengen.”

De chauffeur brengt plaatsgenoten naar de plaats van bestemming. Vaak zijn het kleine ritjes in Haaksbergen, zoals naar de dokter, supermarkt of kapper. De klant betaalt per kilometer 35 cent aan de chauffeur. “Het zijn veelal ouderen en minder validen die gebruik maken van AutoMaatje”, geeft Ton Harmsen aan. “Je hebt vaak leuke gesprekken en mensen zijn je erg dankbaar. Bovendien is het geen wekelijkse verplichting. Je kunt als chauffeur zelf bepalen wanneer én hoe vaak je beschikbaar bent.”

Aanmelden als vrijwilliger

Bent u inwoner van Haaksbergen en in het bezit van een eigen auto? Lijkt het u het leuk om af en toe te helpen? Meld u dan aan bij de Noaberpoort, via telefoonnummer (053) 573 45 96 of stuur een mail naar anwbautomaatje@noaberpoort.nl. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/automaatje.