Home > Computercursussen

Meer nieuws

Computercursussen

Gepubliceerd: 15-12-2023

Heeft u nooit of nauwelijks met een computer gewerkt en wilt u dat graag leren? Wilt u leren hoe u de websites van de overheid kunt gebruiken? Of lijkt het u leuk om digitaal te lezen, maar weet u niet hoe dat moet? Volg dan een gratis computercursus of workshop van het DigiTaalhuis Haaksbergen in de Bibliotheek Haaksbergen.

Klik & Tik: Computercursus voor beginners

De absolute beginnerscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Tijdens de cursus leert u hoe u de laptop aan- en uit moet zetten, het geluid regelt en de muis bedient. Ook leert u hoe u een e-mail stuurt en iets opzoekt of koopt op internet. De cursus start op maandag 15 januari van 10.00 tot 12.00 uur. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten.

Digisterker: Cursus digitale overheid

Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Tegenwoordig moet je overheidszaken steeds vaker online regelen. Tijdens de cursus Digisterker gaat u in een rustig tempo én onder deskundige begeleiding aan de slag. Enige computerkennis en kennis van internet is vereist. Deze cursus start maandag 6 maart van 10.00 tot 12.00 uur. In totaal zijn er vier bijeenkomsten.

Workshops

Ook organiseert het DigiTaalhuis verschillende workshops in de bibliotheek. Wilt u weten hoe u veilig kunt internetbankieren? Kom dan op donderdag 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur naar de workshop veilig online bankieren. Wilt u liever leren hoe u boeken digitaal kunt lezen? Kom dan naar de workshop e-books en luisterboeken lenen.

Voor alle cursussen of workshops moet u zich van tevoren aanmelden. Dat kan per mail via k.bos@wijkracht.nl of via telefoonnummer 06 - 2185 1782. U kunt ook contact met Kim opnemen voor meer informatie of kijk hiervoor op bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda.

Inloopspreekuur digitale vaardigheden: iedere maandag vrije inloop

Voor al uw overige vragen over de mobiele telefoon, tablet, laptop of digitale overheid kunt u terecht bij het inloopspreekuur van het DigiTaalhuis Haaksbergen. Het inloopspreekuur is elke maandag van 9.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Haaksbergen. De vrijwilligers helpen u graag verder!