Home > Dag van de mantelzorg

Meer nieuws

Dag van de mantelzorg

Gepubliceerd: 25-10-2023

Gewoon eens een middag niéts moeten. Alleen maar genieten en ervaringen delen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Dat is de opzet van de Dag van de mantelzorg volgens mantelzorgconsulent Gerda van der Velde. “Ieder jaar zetten we Haaksbergse mantelzorgers tijdens deze speciale dag in het zonnetje. Dit jaar zijn mantelzorgers van harte uitgenodigd voor een gezellige middag bij het Schutterijgebouw in Haaksbergen.”

Op vrijdag 10 november is de Dag van de mantelzorg. “Haaksbergse mantelzorgers willen we deze middag verrassen met leuke activiteiten”, vertelt Gerda van der Velde. “Ook staat er een heerlijk winters buffet klaar. Tussendoor is er alle gelegenheid om met andere mantelzorgers aan de praat te komen.” De middag bij het Schutterijgebouw begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 18.30 uur. Aanmelden kan tot woensdag 1 november via g.vandervelde@wijkracht.nl of 06 - 1317 3322.

Nieuwe mantelzorgers

Haaksbergen kent talloze mantelzorgers die naast hun zorgtaken vaak ook werk, studie of een gezin hebben. Deze combinatie kan soms best zwaar zijn en tot overbelasting leiden. De gemeente heeft daarom beleid ontwikkeld om mantelzorgers te ondersteunen en de Noaberpoort staat klaar om mensen te helpen waar nodig. Niet alle mantelzorgers zijn bij de Noaberpoort bekend. "We willen heel graag in contact komen met deze mantelzorgers," benadrukt Gerda van der Velde. "Ik vertel graag meer over de ondersteuning die wij bieden. Bovendien zijn ze van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten op de Dag van de Mantelzorg. Ook zij kunnen zich vóór 1 november bij mij aanmelden."