Home > Week van de Ontmoeting

Meer nieuws

Week van de Ontmoeting

Gepubliceerd: 29-8-2019

Begin oktober start in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Het thema is Kom erbij! In Haaksbergen worden verschillende activiteiten georganiseerd waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

Op initiatief van de Noaberpoort hebben diverse organisaties de handen ineengeslagen en een programma samengesteld. Van dinsdag 1 oktober tot en met dinsdag 8 oktober zijn er verschillende activiteiten:

  • Een goed gesprek, een potje kaarten en een lekker kopje koffie of thee. Op dinsdag 1 en 8 oktober is het mogelijk om aan te sluiten bij de ontmoetingsochtend voor senioren. Van 10.00 tot 11.30 uur in Theater De Kappen. De groep komt graag in contact met Haaksbergse ouderen die het leuk vinden om aan te sluiten bij deze gezellige ochtend.
  • Op woensdag 2 oktober staan de organisaties gezamenlijk, van 9.00 uur tot 12.30 uur, op de weekmarkt. Hier vragen ze aandacht voor het bestaan van eenzaamheid en vertellen ze over het tegengaan van eenzaamheid. Dezelfde dag is er vanaf 17.00 uur een gezamenlijke maaltijd bij ZIENS aan de Adriaen Brouwerstraat 10. De maaltijd wordt bereid door deelnemers van ZIENS en de jongeren van Skillz.
  • Ook wordt er weer gewandeld in en om Haaksbergen. De wandeling begint donderdag 3 oktober om 14.30 uur bij Het Saalmerink. Na de wandeling staat er voor de deelnemers een kleine versnapering klaar.
  • Dit jaar zijn er ook een aantal nieuwe activiteiten. Speciaal voor volwassenen die alleen óf niet veel sociale contacten hebben, wordt op zondag 6 oktober een dansmiddag georganiseerd. Van 15.00 tot 17.00 uur bij Dansschool Dwars. De volgende dag, op maandag 7 oktober, is er een gezellige middag met optredens van countryzanger Ben Steneker en accordeonist André Dwars. De middag begint om 14.30 uur in Grand Café Centraal en is speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het volledige programma van de Week van de Ontmoeting kunt u hieronder vinden.

Doe mee!

Iedereen is voor alle activiteiten van harte uitgenodigd. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Ton Harmsen via telefoonnummer (053) 573 45 89 of stuur een mail naar t.harmsen@noaberpoort.nl.

Programma Week van de Ontmoeting Haaksbergen  

 

Datum

Activiteit

Plaats

Tijd

Bestemd voor:

Maandag 30 september

Tv uitzending Goede Buren

NPO 2

21.00 uur

Iedereen

Dinsdag 1 en 8 oktober

Ontmoetingsochtend voor ouderen De Kappen 10.00 tot 12.00 uur Ouderen die contact willen

Woensdag 2 oktober

Kraampje op de markt!

Weekmarkt

9.00 tot 12.30 uur

Bezoekers markt

Woensdag 2 oktober

Kom-erbij Maaltijd

Ziens/Skillz

17.00 uur

Mensen met een geen of een klein netwerk

Donderdag 3 oktober

Kom-erbij Wandeling

Saalmerink

14.30 tot 16.30 uur

Mensen met geen of een klein netwerk

Vrijdag 4 oktober

Wandeling met hond(en)

Camping Scholtenhagen

11.45-13.30 uur

Hondenbezitters die een keer met anderen willen wandelen

Zondag 6 oktober

Dansmiddag Dwars 15.00 tot 17.00 uur Volwassenen, die alleen of met zijn tweeën zijn.

Maandag 7 oktober

Gezellige middag met muzikale ondersteuning

Café Centraal

14.30 tot 17.00 uur

Mensen met dementie en hun mantelzorgen en naasten.

Dinsdag 8 oktober

Workshop: De kracht van ontmoeten

Wiedenhof

14.30 tot 17.00 uur

Vrijwilligers en medewerkers van KBO, de Zonnebloem, Zorgorganisaties en Welzijn

Weekend 28/29 september en 5/6 oktober

Kerkdiensten

Kerken

Diverse diensten

Kerkbezoekers

De organisaties die meewerken aan de activiteiten in het kader van de Week van de Ontmoeting zijn Albert Heijn Haaksbergen, Alzheimer Café Haaksbergen, Buurtsportcoach Haaksbergen, Buurtzorg, Dansschool Dwars, Grand Café Centraal, KBO, Livio, de Noaberpoort, Plus Leussink, Vrijwillige Ouderenadviseurs, ZIENS, de Zonnebloem, Kerkelijke organisaties uit Haaksbergen en het jongerenwerk Skillz.

Mensen op de markt