Home > Week van de Ontmoeting

Meer nieuws

Week van de Ontmoeting

Gepubliceerd: 20-9-2021

Volgende week is in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseren leuke activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen én bestaande contacten kunnen versterken. Van woensdag 29 september tot en met donderdag 7 oktober zijn er verschillende activiteiten.

  • Op woensdag 29 september én woensdag 6 oktober staan de organisaties gezamenlijk, van 9.00 uur tot 12.30 uur, op de weekmarkt. Hier vragen ze aandacht voor het bestaan van eenzaamheid, maar vertellen ook graag meer over de verschillende mogelijkheden om elkaar in Haaksbergen te ontmoeten.
  • De ‘Kom Erbij Fietstocht’ is dit jaar op donderdag 30 september. Verzamelen om 9.45 uur bij het Wiedenhof aan de Geukerdijk.
  • Jeu de boules-middag op donderdag 30 september van 14.00 tot 15.30 uur bij Ontmoetingspark de Greune. Er zijn ballen en deskundige vrijwilligers aanwezig om te helpen. Na afloop is er koffie en thee.
  • Op zaterdag 2 oktober is er een dansavond voor alleenstaanden bij Dansschool Dwars. De avond begint om 20.30 uur en duurt tot uiterlijk 23.30 uur.
  • Maandag 4 oktober is het Dierendag. De buurtsportcoaches en Meer voor Dieren organiseren een vanaf 10.00 uur wandeling voor honden en hun baasjes. Vertrek is vanaf de Honden Uitlaat Plek bij de Watersteeg.
  • Op dinsdag 5 oktober wordt van 12.30 tot 14.00 uur de activiteit Voorlezen aan ouderen georganiseerd in de kunstzaal van De Kappen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen Haaksbergse ouderen luisteren naar, het speciaal hiervoor geschreven, verhaal van Mensje van Keulen. Extra bijzonder is dat jongeren van Het Assink lyceum het verhaal gaan voorlezen. Na afloop is er gelegenheid om er samen over na te praten. Ouderen die het leuk vinden om te komen luisteren, kunnen zich tot maandag 4 oktober aanmelden via telefoonnummer (053) 573 002 00 of per mail via d.bekkers@dekappen.nl.
  • In samenwerking met de KBO organiseert de Noaberpoort een themamiddag voor ouderen op woensdag 6 oktober over het thema eenzaamheid. Mantelzorgconsulent Gerda van der Velde zorgt voor een informatieve en zinvolle middag. De middag begint om 14.00 uur bij het Schuttershoes op Park Scholtenhagen. De toegang is helemaal gratis. Een kop koffie en een consumptie wordt aangeboden door het bestuur van de KBO.
  • Tot slot is op donderdag 7 oktober de ‘Kom Erbij Wandeling’. Start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Oliemolenweg (tegenover Erve Bruggert).

U komt toch ook?

Iedereen is voor alle activiteiten van harte uitgenodigd. Neem voor meer informatie contact op met Ton Harmsen, via telefoonnummer (053) 573 45 89 of stuur een mail naar t.harmsen@noaberpoort.nl.


De Week van de Ontmoeting wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ouderenbonden KBO/PCOB, Zonnebloem, Alzheimercafé Haaksbergen, Buurtzorg, Livio, Ontmoetingspark de Greune, Buurtsportcoach Haaksbergen, Skillz jongerenwerk, Ziens, Noaberpoort, Wijkracht, Seniorenvoorlichters, Vrouwengroep Moskee, Maatschappelijk werk diaconie PKN, RK Parochie, Dansschool Dwars, AH Kamphuis, Grand Café Centraal, Meer voor Dieren, Vrijwilligerswerk Haaksbergen en de Rabobank.

Wandelen