Home > Sporten voor iedereen

Sporten voor iedereen

Gepubliceerd: 13-9-2021

Volgend jaar worden de Special Olympics gehouden. Haaksbergen is als één van de 14 Twentse gemeenten heel erg trots om dit mede te mogen organiseren. Ruim 3000 sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland komen in juni naar Twente om in 25 verschillende sporten een topprestatie te leveren. Haaksbergen warmt zich alvast op voor het G-voetbal toernooi dat hier zal worden gehouden!

Zondag 17 oktober kan heel Haaksbergen van 12.00 tot 15.30 uur kennismaken met aangepast sporten. De ‘Iedereen Actief on Tour Bus’ komt dan naar De Kappen om het aangepast sporten te promoten. Of liever gezegd: ingepast en aangepast, want of je nu jong of oud bent, wel of geen beperking of chronische aandoening hebt, iedereen is welkom. Dat past ook goed bij de Haaksbergse sportverenigingen en hoe zij sporten voor ouderen en mensen met een beperking mogelijk maken. Want, zoals buurtsportcoach Nienke Schuppers zegt: “Sporten doen we het liefst ingepast, en alleen als dat nodig is aangepast”.

Doel van de Sportcarrousel is:

  • Ontmoeting van mensen met en zonder beperking
  • Promotie van verschillende sporten en verenigingen in Haaksbergen
  • Mensen met en zonder beperking laten bewegen
  • Bewustwording van het leven en bewegen met een beperking
  • Aandacht voor de Special Olympics Twente 2022

Sportverenigingen gezocht

Voor de Sportcarrousel zoeken wij sportverenigingen die aangepast sporten al aanbieden en dit op zondag 17 oktober willen promoten. De Sportcarrousel biedt een mooie gelegenheid om de sport in de spotlight te zetten en nieuwe leden te werven. Verenigingen mogen hiervoor clinics geven van ongeveer 20 minuten. Meedoen? Meld je dan aan bij Nienke Schuppers, Buurtsportcoach: (053) 573 47 89 - n.schuppers@noaberpoort.nl

Racerunners