Home > Help Janneke

Meer nieuws

Help Janneke

Gepubliceerd: 6-6-2019

Een ervaringsdeskundige is iemand die vanuit zijn eigen ervaring inwoners kan helpen. Hij kan iemand helpen om de juiste weg te vinden op bijvoorbeeld het gebied van autisme. De onafhankelijke cliëntondersteuners van de Noaberpoort zijn op zoek naar inwoners die op basis van hun ervaring anderen kunnen helpen bij vragen over autisme.

De kenmerken van autisme lopen sterk uit een. Met andere woorden, de ene persoon met autisme is de andere niet. Neem nou het verhaal van Janneke:

Janneke

Ik ben Janneke en ik ben 35 jaar. Toen ik 17 was raakte ik depressief en kwam ik terecht in de hulpverlening. Na verloop van tijd hoorde ik dat ik mogelijk autisme zou kunnen hebben. Toen een psycholoog vertelde dat veel vrouwen hun autistische gedrag proberen te camoufleren en te compenseren, heb ik een artikel gelezen over vrouwen met autisme. Ik herkende mij er ontzettend in. Ik had nooit zin in ‘onzinpraat’ over jongens, make-up en familie. Het voelde als het verplichte afvinklijstje. Ondanks dat vroeg ik er naar. Ik was heel sociaal, maar het kostte mij ontzettend veel energie.

Contact

Iemand als Janneke kan goed geholpen worden door iemand die snapt waar ze mee te maken krijgt. Door een ervaringsdeskundige dus. Bent u zo iemand en wilt u mensen als Janneke helpen? Of heeft u een vraag voor de cliëntondersteuners? Neem dan contact met ze op. Dat kan telefonisch via (053) 573 45 89 of stuur een mail naar Denise Bijen. Haar mailadres is d.bijen@noaberpoort.nl. Kijk voor meer informatie over cliëntondersteuning ook eens op www.noaberpoort.nl/clientondersteuner.


Cliëntondersteuning Haaksbergen

Alle inwoners van de gemeente Haaksbergen kunnen via de Noaberpoort ondersteuning krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner denkt mee op het gebied van zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. Altijd in het belang van de cliënt. De cliëntondersteuner kan een professional zijn, maar ook een ervaringsdeskundige of vrijwilliger. De Noaberpoort is op zoek naar ervaringsdeskundigen, die bereid zijn Haaksbergenaren met eenzelfde achtergrond op weg te helpen. Om een beeld te krijgen wat een ervaringsdeskundige doet, laten we via een aantal voorbeelden zien wat een ervaringsdeskundige voor Haaksbergenaren kan betekenen.

Gesprek