Home > Voorlichtingsbijeenkomst

Meer nieuws

Voorlichtingsbijeenkomst

Gepubliceerd: 16-9-2021

Tijdens de puberteit kan je kind te maken krijgen met verleidingen. Ook met alcohol- of drugsgebruik. Hoe ga je hier als ouder mee om? Heb je afspraken over alcoholgebruik? Wat doe je als het bij een vriendje wel mag? Hoe ga je met je kind in gesprek? Wat weet u eigenlijk over drugs? Tijd voor een digitale voorlichtingsavond over dit onderwerp. Ouders zijn van harte welkom op donderdag 7 oktober.

Ouders die meer informatie willen over opvoeden en alcohol- en drugsgebruik onder jongeren is er op donderdag 7 oktober van 20.00 tot 21.00 uur een digitale voorlichtingsbijeenkomst. De interactieve voorlichtingsavond wordt georganiseerd door Tactus in samenwerking met Helder Theater. Aanmelden kan tot dinsdag 5 oktober, via teamjeugd@noaberpoort.nl. Het onderwerp moet bespreekbaar worden, vinden de Noaberpoort en partners, en onder meer de voorlichtingsbijeenkomst moet daaraan bijdragen. Uiteindelijk moeten bewustwording en een open communicatie ervoor zorgen dat het drugsgebruik in Haaksbergen wordt teruggebracht.


Informatie over opvoeden, alcohol- en drugsgebruik

Als ouder is het belangrijk om te weten wat er speelt op het gebied van drugs. Daarom is het goed om een voorlichting te bezoeken of u in te lezen over de middelen die er gebruikt worden door jongeren. In Haaksbergen zijn verschillende organisaties waar u terecht kunt met uw vragen of voor meer informatie. 

De Noaberpoort

In Haaksbergen is de Noaberpoort de plek voor inwoners waar zij terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld opvoeden, opgroeien, ontwikkeling en veiligheid. Ook als het gaat om drugsgebruik onder jongeren. De jeugdregisseurs van de Noaberpoort krijgen hier regelmatig mee te maken in hun werk. Zij gaan hierover in gesprek met jongeren en hun ouders en kijken waar ze hulp kunnen bieden. Meer hierover leest u in GemeenteNieuws van donderdag 16 september.

Wilt u weten wat de jeugdregisseurs voor u kunnen betekenen? Kijk dan op www.noaberpoort.nl of neem contact op via (053) 573 45 89.

Skillz

Skillz helpt jongeren van 12 tot 23 jaar met allerlei vragen of problemen. Ze voeren gesprekken, bieden praktische hulp zowel individueel als in groepsverband en werken vraaggericht. De jongerenwerkers zijn regelmatig te vinden op scholen, gewoon ‘op straat’ en op andere plekken waar jongeren samenkomen. Ze zijn goed op de hoogte van wat er speelt. Ook zien en horen ze veel, doordat ze een vertrouwensband opbouwen met de jongeren. Hierdoor weten ze goed wat de wensen, behoeftes én vragen van jongeren zijn. Daarnaast zijn ze er ook voor ouders of verzorgers. Meer hierover leest u in GemeenteNieuws van donderdag 23 september.

Skillz is onderdeel van Wijkracht en sinds kort te vinden in De Kappen (in de vroegere VVV-ruimte). Loop gerust eens binnen of neem contact op met een van de jongerenwerkers. Meer informatie staat op www.skillzhaaksbergen.nl.

Loes

Iedere gemeente heeft een centraal punt waar ouders of opvoeders terecht kunnen voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Haaksbergse ouders kunnen hiervoor terecht bij de Noaberpoort, waar het Loes-loket Haaksbergen zit. Opvoedadviseurs Sabrina van Huisstede en Marion Kaaks zijn het gezicht van Loes in Haaksbergen. Heeft u vragen over de opvoeding van uw zoon of dochter? Of wilt u meer weten hoe u het gesprek met uw zoon of dochter aan gaat over drugs? Dan kan Loes helpen. Meer hierover leest u in GemeenteNieuws van donderdag 30 september.

Op www.loes.nl zijn naast tips, ook blogs van andere ouders, opvoedcursussen en andere interessante links en folders te vinden. Ouders die vragen hebben, kunnen deze telefonisch stellen via (053) 573 45 89 of via het contactformulier op de website. Liever een persoonlijk gesprek? Maak dan een afspraak met een van de opvoedadviseurs in de Noaberpoort.

Handige links