Home > Weer van start

Meer nieuws

Weer van start

Gepubliceerd: 7-7-2020

Door de coronacrisis heeft AutoMaatje Haaksbergen de afgelopen maanden stilgelegen, maar vanaf woensdag 15 juli gaan de vrijwilligers weer rijden. Dat betekent dat inwoners vanaf maandag 13 juli weer kunnen bellen om een rit te reserveren naar bijvoorbeeld de huisarts, fysiotherapeut of bezoek aan familieleden.

“Het is ontzettend fijn dat we weer kunnen starten”, vertelt Ton Harmsen, coördinator AutoMaatje Haaksbergen. “Maar we vinden het ook belangrijk dat het veilig is. Daarom hebben we samen met de vrijwilligers een aantal afspraken gemaakt volgens de richtlijnen van het RIVM.” Zo dragen de chauffeur én de deelnemer tijdens de rit een mondkapje en wordt de auto na de rit door de chauffeur gelucht en gereinigd. Ook wordt er vooraf altijd een gezondheidscheck gedaan.

Rit reserveren

Bij AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven én te blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Wie een rit wil reserveren, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort via (053) 573 45 96. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 11.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/automaatje.

Automaatje