Home > Vrijwilligers gezocht

Meer nieuws

Vrijwilligers gezocht

Gepubliceerd: 13-7-2021

In Haaksbergen zijn allerlei mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Zo komen elke week senioren bij elkaar in de kantine van de Bon Boys, de kleine zaal bij De Kappen of in de Jordaan aan de Vincentstraat.  Daar drinken ze samen koffie of thee, maken ze een praatje, spelen ze een spelletje én eten ze samen. Deze ontmoetingsgroepen zijn een groot succes in Haaksbergen. Ton Harmsen, ouderenadviseur bij de Noaberpoort, is daarom op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij deze ontmoetingsgroepen.

Door corona was het helaas niet mogelijk om elkaar wekelijks te ontmoeten. “Veel ouderen hebben het gemist om bij elkaar te komen, nieuwtjes uit te wisselen of een spelletje te spelen”, vertelt Ton Harmsen. “We zijn dan ook heel blij dat we deze maand weer konden starten met de ontmoetingsgroepen. Het is altijd gezellig en de ochtenden worden goed bezocht. We kunnen het allemaal niet zonder de hulp van vrijwilligers.” Harmsen is op zoek naar extra hulp. “Voor de vrijwilligers is er altijd van alles te doen. Denk aan het schenken van koffie, beweegactiviteiten verzorgen, helpen bij spelletjes en het bereiden van een maaltijd. Met name in de keuken zoeken we extra mensen. Natuurlijk hoeft de vrijwilliger niet alles te kunnen. Samen kijken we wat diegene leuk vindt om te doen.”

Wilt u graag iets met én voor ouderen doen? Neem dan contact op met Ton Harmsen, via telefoonnummer (053) 573 46 17 of stuur een mail naar t.harmsen@noaberpoort.nl.

Samen kaarten