Home > Vervoer

Meer nieuws

Vervoer

Gepubliceerd: 28-1-2021

Vanaf deze week kunnen thuiswonende ouderen zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccineren gebeurt op locatie. Ouderen die geen eigen vervoer hebben, kunnen gebruikmaken van AutoMaatje Haaksbergen om op de vaccinatielocatie te komen.

AutoMaatje Haaksbergen is bedoeld voor inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen. “Ondanks het coronavirus nemen we nog steeds ritjes aan”, geeft Ton Harmsen, coördinator AutoMaatje Haaksbergen, aan. “Zo brengen we ouderen nog naar de huisarts, het ziekenhuis of naar hun partner in het Wiedenhof. We zijn blij dat we bij de vaccinatie tegen het coronavirus ook van betekenis kunnen zijn.”

Hoe werkt het?

Zodra mensen weten wanneer zij gevaccineerd worden, kunnen zij contact opnemen met AutoMaatje Haaksbergen. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 11.30 uur, via telefoonnummer (053) 573 45 96. “Onze vrijwilligers staan graag voor inwoners klaar om ze tegen een kleine vergoeding naar de vaccinatielocatie te brengen. Uiteraard houden zij zich aan de richtlijnen van het RIVM en is het verplicht om tijdens de rit een mondkapje te dragen”, aldus Harmsen.

Meer informatie

Inwoners die nog geen deelnemer van AutoMaatje Haaksbergen zijn, kunnen zich inschrijven via telefoonnummer (053) 573 45 96. Meer informatie is te vinden op www.noaberpoort.nl/automaatje.


Foto: ANWB AutoMaatje.

Automaatje