Home > Ontmoetingsactiviteiten

Ontmoetingsactiviteiten

Gepubliceerd: 8-11-2018

In Haaksbergen zijn allerlei mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Op verschillende plekken kunnen inwoners binnenlopen en samen met anderen een kopje koffie of theedrinken. Ook worden er ontmoetingsactiviteiten georganiseerd voor ouderen die het leuk vinden om met andere ouderen iets te ondernemen en samen te eten. Deze ontmoetingsactiviteiten blijken een groot succes in Haaksbergen. Ton Harmsen, ouderenadviseur bij de Noaberpoort, is daarom op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij een nieuw te starten groep.

Op dit moment kunnen Haaksbergse ouderen deelnemen aan ontmoetingsactiviteiten bij Theater De Kappen, de Bon Boys en ’t Meuken in Sint Isidorushoeve. Tijdens deze ochtenden wordt samen koffie of thee gedronken en zijn er gezamenlijke activiteiten. Er wordt afgesloten met een warme maaltijd. “De ontmoetingsactiviteiten worden ontzettend goed bezocht”, vertelt Ton Harmsen. “Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen willen we graag een nieuwe groep starten op donderdagochtend in de kantine van de Bon Boys.”

Vrijwilligers gezocht!

Om de nieuwe groep te kunnen realiseren zijn vrijwilligers nodig. Vrijwilligers die het fijn vinden om iets met én voor ouderen te doen. Ton Harmsen geeft aan dat er van alles te doen is. “Denk aan het schenken van koffie, beweegactiviteiten verzorgen, helpen bij spelletjes, tafel dekken, het bereiden van een maaltijd, noem maar op. Natuurlijk hoeft de vrijwilliger niet alles te kunnen. Samen kijken we wat men leuk vindt om te doen.” Bent u beschikbaar op donderdagen van 8.45 tot 13.30 uur en lijkt het u leuk om te helpen? Neem dan contact op met Ton Harmsen, via telefoonnummer (053) 573 46 17 of stuur een mail naar t.harmsen@noaberpoort.nl.

Kijk voor meer informatie over de ontmoetingsactiviteiten in de speciale (papieren) uitgave van de Informatiewijzer of op www.informatiewijzerhaaksbergen.nl.


De ontmoetingsactiviteiten worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Foto: Betty Morsinkhof

ontmoetingsactiviteiten