Home > Kom erbij-wandeling

Meer nieuws

Kom erbij-wandeling

Gepubliceerd: 9-10-2019

In de Haaksbergse Week van de Ontmoeting was vorige week het thema “Kom erbij!”. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd waar inwoners nieuwe sociale contacten op konden doen en bestaande contacten konden versterken. Op donderdag 3 oktober stond de zogeheten Kom erbij-wandeling op het programma, georganiseerd door Buurtsportcoach Haaksbergen, Livio Saalmerink en Albert Heijn Kamphuis.

Ongeveer twintig deelnemers trotseerden het frisse herfstweer, waaronder wethouder Antoon Peppelman. Na de woorden van buurtsportcoach Nienke Schuppers, die de deelnemers aanmoedigde vooral ook met elkaar in gesprek te gaan tijdens het wandelen, vertrok de groep wandelaars al kletsend vanaf de parkeerplaats bij Het Saalmerink voor een rondje in de buurt. De wolkbreuk die vervolgens over Haaksbergen trok deerde de wandelaars geenszins.

Win-winsituatie

Bij terugkomst was wethouder Antoon Peppelman weliswaar flink natgeregend, maar ook enthousiast over de wandeling. “Sociale contacten zijn belangrijk voor ons allemaal. Wie in een sociaal isolement raakt, kan zich heel eenzaam voelen. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Initiatieven als deze wandeling helpen tegen die eenzaamheid. Bewegen is gezond en als je dan ook nog eens nieuwe leuke mensen ontmoet zoals vandaag, dan is dat echt een win-winsituatie”, aldus de wethouder.

Wandeling