Home > Hulp bij dementie

Meer nieuws

Hulp bij dementie

Gepubliceerd: 19-9-2019

Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is goede begeleiding nodig. Want de weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie kan best ingewikkeld zijn. Een zogeheten casemanager dementie kan hierbij helpen. Edith van Heteren, Hestia Bult, Karlijn Wensink en Jo Stokkers zijn alle vier casemanager dementie in Haaksbergen. Zij leggen graag uit wat ze voor mensen met dementie én hun mantelzorgers kunnen betekenen.

“Na de diagnose dementie verandert er vaak veel”, weet Edith van Heteren. “Er ontstaan meestal problemen in het dagelijks leven, zoals op het werk of in het huishouden. Maar ook dikwijls in het contact met anderen. Wij zijn er om deze mensen én hun naasten op weg te helpen. Vanaf de diagnose tot het moment dat iemand uiteindelijk misschien wel naar een verpleeghuis gaat. Ze kunnen bij ons terecht met vragen over dementie én we bieden een luisterend oor.” Collega Karlijn Wensink sluit zich daar van harte bij aan. “Soms willen mensen met dementie en hun naasten ook gewoon hun verhaal kwijt. Dan is goed naar iemand luisteren ook al heel waardevol.”

Hoe kunt u begeleiding krijgen?

Wie dat wil kan op verschillende manieren begeleiding krijgen van een van de vier casemanagers dementie. “Dat kan via de huisarts, maar mensen kunnen zelf ook contact met ons opnemen”, geeft Hestia Bult aan. “We komen bij de mensen thuis. Samen bekijken we de situatie en hoe we iemand het best kunnen helpen. Als iemand zelf of als mantelzorger met dementie te maken krijgt, dan is dat vaak bijzonder ingrijpend. Wij kunnen dan helpen ervoor te zorgen dat mensen de juiste zorg en goede begeleiding krijgen. Maar we geven ook graag advies en beantwoorden vragen.”

Contact met een casemanager

Aan de persoonlijke begeleiding van de casemanager zijn geen kosten verbonden. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering en het valt niet onder het eigen risico. Heeft u vragen over uw situatie? Wilt u eens praten met een van de vier casemanagers dementie? Neem dan contact met ze op.


Op de foto (van links naar rechts): Casemanagers dementie Edith van Heteren, Hestia Bult en Karlijn Wensink. Jo Stokkers ontbreekt op de foto.

Casemanagers Dementie