Home > Bingo en knutselen

Meer nieuws

Bingo en knutselen

Gepubliceerd: 9-10-2019

Vorig jaar vond de Beursvloer Haaksbergen plaats. Een evenement waarbij zakelijke initiatieven en maatschappelijke doelen met elkaar in verbinding werden gebracht. Mantelzorgconsulent Gerda van der Velde en docent Frank Kuipers van Het Assink lyceum troffen elkaar. Het idee ontstond een project te starten om jongeren in contact te brengen met eenzame ouderen. Inmiddels is het project van start gegaan.

Gerda sprak na dat evenement met diverse leerlingen, die zelf met ideeën kwamen als spelletjes spelen, op bezoek gaan of wandelen. Afgesproken werd dat leerlingen die dat wilden na de zomervakantie van 2019 konden helpen bij een aantal Noaberpoort-projecten, maar ook zelf iets konden bedenken. “Het is best lastig om de lesroosters van de leerlingen en de tijd van de ouderen met elkaar te combineren, maar het is gelukt”, vertelt de mantelzorgconsulent. 

Knutselen

De eerste jongeren hebben zich intussen gemeld bij de ouderen. “Vorige week dinsdag zijn twee leuke meiden van Het Assink op bezoek geweest bij een oudere mevrouw”, aldus Gerda van der Velde. “Die mevrouw is nu wat eenzaam, maar vindt contact heel prettig, houdt van gezelligheid en kletsen. Die twee meiden denken erover om later in de zorg te gaan werken. Ze gaan met mevrouw knutselen, naar het dorp of zo maar naar de kinderboerderij. Hartstikke leuk!”

Een dikke 9

Afgelopen vrijdag was het bingo in Gezondheidscentrum De Bouwmeester. Letterlijk dan, want er stond een heus potje van het gelijknamige oudhollandse cijferspel op het programma. Een drietal enthousiaste jongedames van Het Assink had zich uitstekend voorbereid en draaide een haast professionele bingo. De 32 bewoners die meededen vermaakten zich uitstekend en de sfeer was opperbest. Een van de bewoners deelde pardoes een rapportcijfer uit. “Jullie krijgen van ons een dikke 9!”

bingo